Vi är Borö, ett företag som utvecklar och tillverkar värmeprodukter såsom ackumulatortankar och varmvattenberedare, Trinettekök samt legotillverkning inom plåtbearbetning.

Företaget finns på två orter, Kalix är specialiserade på svetsning i svart stål och rostfritt och Motala utför slutmontering av fyrkantiga modeller. Även tillverkning av Trinettekök och stora serier av plåtdetaljer på lego.

Borö har 47 års erfarenhet, VD är Ellinor Rönnkvist och företaget har drygt 60 anställda


Borös tre segment:

Värmeprodukter
Borö har utvecklat värmeprodukter till många kända fabrikat som idag uppgår till 85% av försäljningen när det gäller värmeprodukter. Övriga 15% säljs under eget varumärke till främst grossistledet. Borö har ett gediget sortiment av standardtankar mellan 35-5000L för både enkla och avancerade energisystem. Företaget tillverkar även kundanpassade specialtankar i olika utföranden för både värme och kyla. OEM-tillverkning av beredare för inbyggnad i värmepumpar är produkterna med högst volymantal.

Plåtbearbetning
Inom plåtbearbetning kan nämnas exempelvis pulverlackerad ytterbeklädnad till varmvattenberedare och större serier av legodetaljer. Bearbetning av tunnplåt sker i en bred maskinpark för stansning, pressning, bockning och pulverlackering.

Trinettkök
Miniköken finns i ett brett sortiment och säljs under egna varumärket BORÖ Trinette. Tillverkning av Trinettekök i olika utföranden och utrustningsalternativ samt tillhörande överskåp.


Seafire – vårt moderbolag

Sedan februari 2023 ingår Borö i Seafire-koncernen. Seafire, grundat 2016, är en företagsgrupp med 13 bolag, med syfte att skapa tillväxt genom förvärv av lönsamma bolag och utveckla bolagen genom aktivt och långsiktigt ägande. Seafire driver verksamheten i två affärssegment, Industrikomponenter och Produkter och består av fjorton affärsenheter med ca 290 anställda och sammantaget över 1 miljard kr i årsomsättning. Seafires värdeskapande sker genom att vara en aktiv ägare med en decentraliserad operationell modell och självständiga dotterbolag.

.

broschyr_knapp